Poc a poc la vida torna a la “normalitat”, i poc a poc, anem recuperant la presencialitat en els esdeveniments culturals. És el cas del BCN Gallery Weekend, que se celebra del 15 al 19 de setembre, i en què hi participen tres galeries d’art amb seu a L’Hospitalet: Ana Mas Projects, Nogueras Blanchard i EtHall.

En aquests tres espais, al llarg del cap de setmana, podreu visitar les exposicions preparades especialment per a l’ocasió, a més de participar en les activitats que organitzen.

A la galeria Ana Mas Projects hi trobareu “Watori”, una mostra de les obres de l’artista indígena veneçolà Sheroanawe Hakihiive, que viu i treballa a Pori Pori, una comunitat yanomami a l’Alto Orinoco.

Com a activitat complementària a l’exposició, dijous, 16 de setembre, tindrà lloc l’activació de la instal·lació sonora “Phantom Islands”, d’Andrew Pekler.

Pepe Espaliú i Alberto Cardín son els artistes escollits per la galeria Nogueras Blanchard per a aquesta edició del BCN Gallery Weekend. La mostra “El azar de la restitución. Pepe Espaliú en Barcelona (y Alberto Cardín)”, la primera de les col·laboracions previstes amb Joaquín García, el responsable de garcía | galeria, que va tancar les seves portes a Madrid al 2020.

Joaquín García serà, de fet, el protagonista del col·loqui que tindrà lloc dijous, 16 de setembre, a la mateixa seu de Nogueras Blanchard, i on es parlarà del llegat i la trajectòria de Pepe Espaliú i Alberto Cardín, a més de presentar el projecte de col·laboració amb Nogueras Blanchard.

Per últim, EtHall presenta en aquest BCN Gallery Weekend la mostra “Cuatro paredes”, de Luz Broto, una artista emergent, però amb una llarga i contundent trajectòria.

A EtHall es presentarà a més el llibre 5 textos, 5 espais, el dijous, dia 16 de setembre.

A banda de les exposicions i les activitats vinculades, dissabte 18 i diumenge 19 de setembre podreu participar en una visita guiada a aquests tres espais de la ciutat, en el marc d’ARCO Gallery Walk. Per a aquesta activitat cal inscripció prèvia.

Aprofitant l’arribada del BCN Gallery Weekend, el Centre Cultural Tecla Sala, la Fundació Arranza Bravo i el TPK inauguren també aquests dies la temporada d’exposicions i activitats.

El Centre Cultural Tecla Sala obre dimecres, 15 de setembre, l’exposició “Fora de cap lloc”, la primera retrospectiva dedicada a Vicens Vacca, un dels artistes de referència de l’art sonor a Catalunya, amb una selecció de quinze treballs que van des de la dècada dels anys vuitanta fins a l’actualitat. La mostrà es podrà visitar fins el 9 de gener.

La Fundació Arranz-Bravo presenta “Arranz-Bravo. Present continu”, una exposició dedicada a la seva obra més actual. A través d’una selecció de pintures, escultures i obra sobre paper, la mostra celebra els 80 anys de l’artista i el moment artístic present d’un dels pintors catalans vius més rellevants de la generació dels anys seixanta, que segueix en plena activitat. La podreu visitar fins el 21 de novembre.

I el TPK presenta el llibre i l’exposició de dibuixos d’Agustín Fructuoso Autoretrats en temps de confinament. Durant el confinament i davant la impossibilitat d’anar al seu taller, l’artista es va proposar fer un autoretrat diari fins que se li esgotés el paper disponible a casa seva. El resultat de l’autoproposta són 62 dibuixos que han donat lloc a la publicació d’un llibre i una exposició. Un projecte que té un objectiu solidari, els beneficis de la venda de llibres i dibuixos es destinaran a l’associació AFANOC (Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya).