L’Hospitalet tornarà a ser present al Sónar+D  amb una proposta híbrida que uneix art, recerca i innovació amb l’objectiu de dissenyar nous continguts culturals per a un públic que demana noves experiències. Reunirà músics, compositors, historiadors culturals, tecnòlegs, científics i desenvolupadors per discutir, explorar i demostrar que la interacció entre humans i màquines pot generar entorns que no havíem imaginat abans, a través d’un programa d’esdeveniments que inclou dues sessions vinculades a l’experiment Being a Curious Music-Mind by IDIBELL, amb què Sónar+D i l’IDIBELL volen caracteritzar les diferències en la curiositat (i la recerca de nova informació musical) desenvolupada pels oients després d’haver estat exposats a noves peces musicals. Aquestes diferències s’avaluaran considerant cada perfil musical personal. A més, els neurocientífics provaran la idea que desenvolupar la curiositat per una cançó pot millorar la retenció de la memòria.

Durant la primera fase de l’experiment, les persones participants seran exposadess a peces musicals inèdites i respondran a preguntes de la DJ Alícia Carreras, especialment preparada per dur a terme aquest experiment.

En una segona fase, l’endemà, les persones participants hauran de respondre un qüestionari de manera individual.

S’han programat dues sessions de l’experiment. La primera tindrà lloc el 29 d’octubre a les 12 hores al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). I la segona a la Sala Salamandra de L’Hospitalet, el 30 d’octubre a les 12 hores.

Per a tots dos esdeveniments, les persones assistents, que han de ser majors de 18 anys, hauran de portar un telèfon mòbil amb dades i amb la bateria carregada.